הלב וההשראה שמאחורי המטבח של אולם האירועים טרמינל – קולין גילון
הפעם אנחנו עוצרים לערוך היכרות עם השף המוערך קולין גילון, הקוסם שמאחורי אינספור מנות מופלאות שמלוות את אולם האירועים הנחשב טרמינל. גילון מייצר מטעמים ייחודיים שצריך לטעום כדי להבין את העומק והתחכום שלהם, כאשר הוא שואב השראה מידע קולינארי עצום שרכש לאורך השנים וממבחר תרבויות, אם כי אין להתעלם מהכישרון הרב ומההתייחסות הייחודית שלו לעולם הקולינרי – "אומנות שתמיד ניתן לחדש ומהנה לחקור".
גם לכם יצא לשמוע על האוכל המדהים שמחכה לאורחים של טרמינל? מוזמנים לקבל הצצה לדרך המקצועית של השף קולין גילון, להבין מהיכן הוא שואב השראה ואף לעצור להכיר אותו כבן אדם פרטי, בזמן המועט שנותר לו מחוץ לכותלי המטבח.
ספר לי קצת על הדרך המקצועית – מנקודת ההתחלה ועד היום:
לאחר 7.5 שנים בצבא התחלתי לעבוד כטבח במסעדת אוקיינוס בירושלים, בזמנו מסעדה מאוד נחשבת של השף האגדי אייל שני.
עם השנים קודמתי לתפקיד סו שף ומשם המשכתי ללימודים בקורדון בלו בפריז, במסגרת לימודי פטיסרי ובישול מתקדמים. לאחר הלימודים צברתי ניסיון בכמה מסעדות בעלות כוכבי מישלן, הן בפריז והן באיטליה, עד שחזרתי לארץ.
בארץ הקמתי חברת קייטרינג ששירתה את האלפיון העליון, ואף פתחתי את המסעדה הכשרה הראשונה שיושבת במלון – מסעדת שיזן שזכתה להצלחה רבה. מנקודה זו עברתי להתפתח בנישה משלימה, שף בעולם האירועים. במשך תקופה תפקדתי כשף ויועץ קולינרי, עד שהגעתי להיות השף הראשי באולם האירועים המדהים טרמינל.
שף הוא תחום מאוד תובעני – מאיפה שואבים כוחות?
תמיד מניעה אותי האהבה לתחום הבישול, הביטוי האומנותי שאני זוכה להטמיע בכל פעם מחדש, ולא מעט היכולת המופלאה לגעת באנשים באמצעות השילוב הכה אישי ומיוחד – אוכל ואירוח.
מעבר לכך, יש אישה אחת שהיא מקור השראה אדיר וחשוב עבורי. לא מדובר באיזשהו שף מפורסם, אלא בדודה שלי, אישה קפדנית ומוקפדת שחיה באיטליה ובעלת טעם משובח.
מעבר להשראה אישית, איזה שף ידוע מדבר אליך?
ארז קומרובסקי. החיבור שלו לאדמה, לארציות והטוטאליות שלו משדרת משהו אמתי שאני מאוד מתחבר אליו.
אם אתה צריך להגדיר, מהי ההתמחות שלך?
אני מתמחה במטבח האיטלקי ובקונדיטוריה, אם כי גם למטבח הקוריאני אני מאוד מחובר, כאשר ברמת היום יום תמיד מעניין אותי החיבור לפיוז'ן הישראלי ולחומרי גלם מקומיים.
יש לא מעט יוקרה סביב תפקיד ה"שף", אך בטוח שגם אתגרים. שתף קצת..
חלק מהבחירה שלי בתחום נובעת מהרצון לבוא במגע עם אנשים, וכן, קיימים אתגרים שמגיעים ביחד עם זה. תמיד יש רצונות ופערים, אבל אני מאוד אוהב למצוא פתרונות – את הדרך שמצליחה לגשר ולתת מענה מותאם עבור כל הצדדים.
חשוב להבין שבתחום שלנו מצד אחד צריך לתת את הטון שמיישר קו עם הרצונות של הזוג וההורים, ומצד שני אין לשכוח לרגע שמאחוריהם יש קהל גדול של אורחים, כך שהתפריט אמור לתת מענה מושלם עבור כולם. לצד כל זאת, גם חשוב להכניס למשוואה את הצורך להתחבר למקום של האירוע ולמסרים שהוא שואף להעביר… בקיצור להיות שף של אולם אירועים זה תמיד דינאמי ומעניין.
מה לגבי החלפה של מנות?
אנחנו תמיד יוצרים מנות חדשות מתוך עונתיות ורלוונטיות. במקביל, לפעמים מייצרים מנות חדשות בעקבות דרישות שעולות מצד הזוגות, ואם אנחנו רואים שהן תופסות, הרבה פעמים נאמץ אותן.
מה עם תחביבים מחוץ לתחום הבישול?
אני מאוד אוהב לצייר ולצלם. הלוואי והיה לי יותר זמן פנוי לזה 😊
תן הצצה לקולין שמאחורי הסינר וכובע הטבחים. מיהו קולין של הבית?
ארוחת שישי זה עניין גדול עבורי ועבור המשפחה. גם בבית אני מאוד אוהב להשקיע בתבשילים, בעיקר של "מאמות." יש משהו בבישול הביתי ובשפע שעושה לי טוב על הלב.
בנוסף חשוב לי לבשל את ארוחות הבוקר והצהריים של הבת הקטנה שלי, הנסיכה של הבית. האמת שהיא אוהבת הכול, אבל סושי הכי הרבה וממש כיף לנו להכין את זה ביחד.
מהו הלקח החשוב ביותר שלמדת במהלך הקריירה כשף חתונות?
ככל שהשף והמטבח שומרים על יושרה ועל חזון מקצועי, כך הרמה הגבוהה של האירוע נשמרת, גם במחיר של סירוב במקרים קיצוניים. האינטרס המשותף של כולנו הוא להוציא אירוע מדהים – לא פחות ממושלם!
משפט לסיום?
"אני אומר תודה על כל יום שבו אני יכול ליצור את מה שאני אוהב ולגעת באנשים".