180 מעלות – דודו אלמקייס מבית גבריאל

מאת: חן בן צבי

מוזמנים להכיר את השף דודו אלמקייס, שהוא בין היתר שותף בגבריאל – מתחם אירועים שמבשל בהשראה של מסעדת שף.

המסע הקולינרי של דודו מתחיל כבר מגיל 17. דוד שנולד בעכו, בין היתר שימש כשף צבאי, בישל במטבחים מאוד מקצועיים באוסטרליה, ורכש ידע רב במטבחים נחשבים באילת ובצפון הארץ.  

האני מאמין של דודו

דוד מאמין בלמידה דרך עשייה ויצירה. עם השנים והניסיון, פיתח סגנון אוכל אישי, תוך התמקדות מקצועית חסרת פשרות באוכל ים תיכוני. אוכל חסר יומרות, בעל היסטוריה שורשית עמוקה, שעשוי בקפידה אך ורק מחומרי הגלם המובחרים ביותר, לצד אינטרפרטציה אישית והמון רגש ויצירה. 

 מביאים את עולם המסעדנות לגן האירועים 

לעולם החתונות הגיע לאחר שהחזיק במשך כ-15 שנה במסעדת "דויד ויוסף", אותה סגר מטעמים אישיים בסוף שנת 2021. כעבור 3 שבועות בלבד קיבל הצעה מיוסי, הבעלים של גבריאל, להוביל את המטבח של מתחם האירועים היוקרתי, וכך התבשל לו לאטו סיפור אהבה, עד לכדי היצירה שהיא כיום – מטבח שף מוביל ומוערך. 

המעבר מבעלים של מסעדת שף, לשף של אולם אירועים ידוע, התגלה כהחלטה טובה. דודו שמח על המקום שהוא נמצא בו כיום, ואף נהנה משלל השינויים בתפריט שהלקוחות מבקשים.   

הלקוחות של דודו

לקוחות שבוחרים באולם האירועים גבריאל באים עם שלל רעיונות, רצונות וקונספטים, וגבריאל בכל פעם מחדש נענה בחיוב ואף מצליח לשבור את התפיסה המוטעית, לפיה לא ניתן להשוות בין אוכל של מסעדה טובה לבין אוכל של אולם אירועים. 

לתפיסתו, ניתן להגשים את ההישג הכה מהותי בזכות שני מרכיבים מרכזיים: חומרי גלם מובחרים (כאן אין מקום לפשרות) והיכולת לגוון בכל פעם מחדש את התפריט, בהתאם לבקשות של החתן והכלה. 

"בסוף באים להכין אוכל מעולה, מביאים את עולם המסעדנות לאירוע. יש לנו לא מעט לקוחות חוזרים, לקוחות שמגיעים מפה לאוזן – אנשים אוהבים, מעריכים ומזהים אוכל איכותי".

הצצה בתפריט

כשדודו נשאל על מנת הדגל, הוא קובע שקשה להצביע על מנה אחת, פשוט כי כל פעם התפריט משתנה. התפריט משתנה בהתאם לעונה, לשנה, בהתאם למה שהולך בעולם, בהתאם למה שדודו חושב, בהתאם למנות גורמה במסעדות נחשבות – בכל פעם מגוונים, מפתיעים וגם קולעים. 

הצצה אל מאחורי הקלעים

דודו אלמקייס הוא 100% שף, ולכן כשהוא נשאל על תחביבים, הוא עונה שהתחביב שלו זה להיות בגבריאל.  

עם זאת, הוא גם איש משפחה. בשבתות נהנה לבלות זמן איכות עם הילדים ובין לבין נהנה מהחיים הטובים. אוהב את הים, לאכול במסעדות טובות, לראות עולם ולספוג מכל זה השראה שבסופו של יום באה לידי ביטוי במטבח.  

מצד שני, למרות שדודו מכין בחתונות מנות של מסעדות גורמה וסופג לא מעט השראה מסביב, דודו לא נמשך אחר טרנדים קולינריים, ואף ההיפך, נוטה ללכת 180 מעלות, כך בעוד שרבים מהשפים מחקים מגמה כזו או אחרת, הוא זה שבאמת מצליח לחדש ולרגש.

יותר מזה? דודו אוהב לשחק עם מנות של פעם, כאשר הוא מעניק להן אינטרפרטציה משלו. למשל לאחרונה יצא עם סלט וולדורף 2024, או עם סלט עגבניות חריף שמציג טוויסט עדכני. 

תחילתו של סיפור אהבה

אז אם גם אתם יודעים מה אתם רוצים, אם גם אתם מחפשים עבור האורחים שלכם אוכל איכותי, אם גם אתם מבקשים לשבת ביחד עם השף כדי לבנות תפריט ייחודי וחשובים לכם חומרי גלם מובחרים, יש לנו הרגשה שמדובר פה בתחילתו של סיפור אהבה טעים במיוחד – שווה לקבוע פגישה!

רוצים לדעת עוד ?

הרשמו לקבלת הטבות מעשרות גני אירועים מובילים בישראל:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Threads

רוצים לפרסם באתר?

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: