מאת: חן בן צבי
בנישת הקולינריה הישראלית, ישנם שפים שמצליחים למשוך תשומת לב רבה בזכות כישרונם וחדשנותם. אחד מהשמות המעניינים בתחום הוא השף דוד קדם, איש שהפך את אהבתו לאוכל לקריירה מרתקת ומגוונת. קדם שמככב כשף בארטיסטה, גן אירועים בשרון, מביא אתו ניסיון עשיר ותשוקה בלתי נדלית למטבח.
עלה על דרך המלך
את דרכו המקצועית החל קדם במסעדת שגב היוקרתית, ומשם המשיך לעבוד תחת כנפיה של השפית המוערכת רותי ברודו. שני שפים מובילים, שתי גישות שונות ושף אחד שלקח השראה, ידע וניסיון רב מכל העולמות.
99% אוכל
"כשאני נמצא במטבח, הזמן פשוט על 200 קמ"ש," קדם מספר בהתלהבות.
"יש לי קשר עמוק עם המקצוע. אני אוהב אוכל, אוהב לארח, חי אוכל ונלהב לגרום לאנשים לחייך באמצעות אוכל, כך ששמתי את האוכל במרכז חיי, וזה ממלא ומעצים אותי בכל יום מחדש."
משהו פה מריח טוב
קדם מבין היטב את האתגר שבשמירה על רלוונטיות קולינרית. "האוכל תמיד מתחדש," הוא מסביר, "אך בו זמנית צריך לשמור על איזון נכון בין חדשנות לבין הקהל הקלאסי." בבר היין ובמסעדות שלו התפריט מתחלף מדי עונה, כולל ספיישלים חדשים מדי שבוע.
את הגישה הזו הוא מיישם גם באולם החתונות, ואף לעיתים יותר תקופות. זה יכול להיות מדי שבוע וזה יכול להיות מדי יום.
נשמע מדהים? רק כדי לקבל טעימה, קבלו הצצה אל מאחורי הקלעים – מנה שהיא הצגה: ריזוטו חצילים שרופים עם גבינת המאיירי, טימין צעיר, שמן זית וצנובר קלוי.
החיפוש אחר השראה
עם כל הכבוד ליצירה האישית, תמיד טוב לפתוח אופקים, להיות רגיש לרעיונות שעשויים להגיע מכיוונים מפתיעים. כל זאת מוביל את קדם לשלב בין אהבתו לטייל בעולם לבין אוכל טוב וביקור במסעדות מובילות בארץ ובחו"ל.
מלבד מסעדות, קדם מציין את הערכתו הרבה לשף אסף דוקטור, ומספר שבזמנו החופשי הוא נהנה לדוג, לגלוש, לבלות בסופ"שים עם המשפחה, ובין לבין, גם לפתוח עסקים חדשים.
הגודל לא קובע
למרות שקדם כמעט ולא מבשל בבית (את זמנו הפנוי מעדיף לנתב לטיולים עם האישה והילדים), קדם מבשל לכל זוג שמגיע לארטיסטה בדיוק באותה התשוקה. אין זה משנה אם מדובר בחתונה של 10 סועדים, או בחתונה של 1,000 סועדים.
כל אירוע מקבל את היחס הראוי לו, ועבור כל אירוע הוא נכון לבנות תפריטים ייחודיים – מאוד נהנה להגשים לכל לקוח חלום – מבחינתו זוהי השראה ענקית שעומדת בפני עצמה.
מבט קדימה
אני שואלת את קדם מה הלאה, מהו החזון הגדול? והוא עונה להמשיך לפתח מנות איכות מירקות שגדלים חופשי, להמשיך לרענן את התפריט, להמשיך לשמח זוגות ביום החשוב בחייהם ובו זמנית… להפוך לקבוצה בסדר גודל של r2m וכמובן להציג את הרמה המדהימה שלהם.
נשמע מפתה?
אז.. אם גם אתם רוצים ביום הגדול לאפשר לאורחים לטעום מהתשוקה של קדם לעולם הקולינרי, אם גם אתם רוצים להוות עבורו השראה, תוך כדי ישיבה על התפריט וציון דגשים וכיוונים רצויים, ואם גם אתם מחפשים שף שמעניק לכל לקוח את הכבוד הראוי לו, נראה שהגיע הזמן לערוך פגישת היכרות. דבר אחד אנחנו כבר יודעים – עומד להיות חוויה – סופר מיוחד וטעים!