מאת: חן בן צבי
מהמטבח לחופה עם עידו בן עמי מבית EAST-TLV
בעולם החתונות כחול לבן, יש לא מעט מקומות שנחשבים מובילים, אבל אין ספק שאחד מהם הוא אולם האירועים "EAST-TLV".
כאולם אירועים שמציב בכל התחומים רף גבוה, כך גם השף של המקום יודע לספר שאין מקום לפשרות, אך כן יש מקום, והרבה ממנו, ליכולת לבוא לקראת החתן והכלה, אותם שני אנשים שלרוב יודעים בדיוק מה הם רוצים, שחשוב להם כל פרט ושחולמים בענק, וכאן אנחנו נעצור להכיר מקרוב את עידו בן עמי, השף המוערך שרץ עם EAST-TLV למרחקים ארוכים במשך שנים.

מסע קולינרי בזמן
המסע הקולינרי של בן עמי החל במטבח המשפחתי – משפחה שאוהבת אוכל ואמא שעושה במטבח קסמים. לאחר הצבא עבד בסטיקייה, עבר לניהול הגריל וברגע שקלט שמדובר באהבה, הגיע לעיר הגדולה ת"א והתחיל לרכוש ידע עשיר תחת ידם של שפים מובילים, כולל מאיר אדוני, שעד היום מהווה עבורו השראה אחת גדולה.
ההזדמנויות החלו להופיע והוא טיפס בסולם הקולינרי. בין לבין היה השף של קנטינה, ויקי כריסטינה ועוד. הכול היה מדהים, אבל הצורך לעבוד סביב השעון, הוביל אותו לתחום האירועים. פתאום יש שבת, יש חגים, יש זמן לחדש אנרגיות – שלמות.


לאחר תקופה שעבד במטבח של EAST-TLV, הפך לשף של המקום, כשהוא הופך אותו לאולם אירועים בעל מטבח פעיל, ואילו כיום, בראייה לאחור, הוא מרגיש שהוא לגמרי זכה.
לא רק לגרום בכל פעם מחדש ללקוחות לחייך ולשלב בין עיסוק מטורף לזמן איכות עם המשפחה (נשוי באושר + 3), ועל הדרך למצוא זמן לקחת את האופנוע לסיבוב, לתפוס גלים, או פשוט לקחת סירה עם החבר'ה כדי לעלות בחכה דגים טריים, אלא עידו גם מוקיר את הצוות המדהים שרץ עמו למרחקים ארוכים. עובדים לצדו טבחים של 10 ו9 שנים, וזהו נתון ייחודי שמעיד על הקשר החם שבין החבורה העליזה שמכינה לכם מטעמים במטבח המושקע של EAST-TLV!


הכול מושלם – מה עם אתגרים?
האתגר הגדול ביותר הוא להצליח לענות על החלומות של הזוגות. זוגות מגיעים עם פנטזיה, עם השראה ממסעדה מסוימת, או עם קונספט ייחודי, והאוכל צריך להתאים את עצמו, כך שמשעמם זה לא.
מעבר לעובדה שהמטבח משנה את גווניו בין עונת הקיץ לחורף ובין אירוע של בוקר לאירוע של ערב, ומעבר לעובדה שעידו מאמין באפשרות לתת לטבחים להיות יצירתיים ולהמציא מנות (אם יוצא טוב הן יוצאות לסדרת בדיקות והתאמות), הוא גם תמיד פתוח להתאים את התפריט לשלל רצונות ודגשים, ואם נחזור דבריו, נציג את הדברים הבאים: "המטרה שלנו היא לא רק לספק אוכל טעים, אלא להגשים חלום".


דיברנו על אתגרים, מה עם טרנדים?
עידו לא נרתע מלהכניס חידושים למטבח האירועים. הוא משלב טכניקות מתקדמות, כאשר אחת האהובות עליו היא שיטת בישול סו-ויד (בוואקום) לצד שיטות מסורתיות. "אנחנו תמיד מחפשים דרכים לשפר ולחדש, אך הפש'ן האישי שומר אמונים למטבח הצרפתי הקלאסי, עם טוויסט ישראלי מקומי".
נפתח לכם התיאבון? קבלו טעימה של 2 מנות מנצחות!
מנה שהיא הצגה – סביצ'ה בר ים שמגיע עם קינואה אדומה מבושלת עם המון סוגי ירוקים – (בזיליקום, נענע בצל ירוק..) ברוטב קוריאני שנעשה במקום, לצד חסה ליטל ג'ם. המלצר מגיע לשולחן ומייצר מיני הופעה. שופך, מערבב ומזמין את האורחים לבנות לעצמם מנה.
מנת ביס – טארט פילה בקר מוגש על בריוש עם איולי שום קונפי, ביצת עין שליו ונגיעה של דבש כמהין.


חלום שיש לו מקום
מהו שף ללא חזון? החזון של עידו נוגע לאהבה העזה לעולם הקולינרי, ולרצון לייצר שינוי בזכות הכלים שיש ברשותו. כל זאת מוביל אותו לשתף שהוא רואה בבישול ומזון ככלי לריפוי, ולכן יום אחד הוא היה רוצה לפתוח מקום קטן שיהיה גם מסעדה וגם מקום לאירועים, עם חווה חקלאית צמודה שבה יגדלו את רוב המצרכים הנדרשים, כאשר העובדים במקום יהיו אנשים שנמצאים על הרצף.